Un nou iPhone mai subtire si mai scump ar putea sa se alature gamei Apple

Estimated read time 3 min read

Apple pregătește lansarea unui nou model de iPhone, mai subțire și mai scump, care ar putea înlocui modelul Plus în gama iPhone 17. Acest dispozitiv promite o schimbare majoră în design, comparabilă cu saltul făcut de iPhone X. Între timp, lumea așteaptă lansarea iPhone 16, care va pune accent pe funcționalitatea bazată pe inteligența artificială.

Detalii despre noul iPhone

Un Design Revoluționar

Conform unui raport din The Information, Apple lucrează la o versiune mai subțire a iPhone-ului, care ar putea fi lansată în septembrie 2025. Acesta ar putea costa mai mult decât iPhone Pro Max, al cărui preț începe de la 1.200 de dolari, fiind cel mai scump model Apple de până acum.

Noul iPhone ar putea înlocui modelul Plus din gama iPhone 17, care nu a atins așteptările Apple. Totuși, gama iPhone 16 va include în continuare un model iPhone 16 Plus.

Caracteristici și Design

Noul design va reprezenta un salt major, similar cu cel al iPhone X, cu un aspect complet nou. Apple ia în considerare mai multe opțiuni pentru acest dispozitiv, inclusiv un șasiu din aluminiu. Printre alte caracteristici, s-ar putea să includă o cameră frontală și senzori Face ID într-un decupaj mai mic, iar camera din spate ar putea fi mutată în centrul dispozitivului.

Dimensiunea ecranului va fi între 6.12 și 6.669 inci, situându-se între dimensiunile actuale ale iPhone-ului de bază și iPhone Pro Max. Deși nu se știe exact cât de subțire va fi, dispozitivul ar putea urma exemplul noului iPad Pro, care este cel mai subțire produs Apple de până acum.

Lansarea iPhone 16

Pe de altă parte, iPhone 16 este așteptat să fie lansat în aproximativ cinci luni. Acesta se va concentra pe avansurile în inteligență artificială, fără modificări majore în designul fizic. O posibilă schimbare ar putea fi înlocuirea butoanelor fizice cu versiuni capacitive solide, care simulează apăsările de butoane. Un furnizor numit Advanced Semiconductor Engineering a obținut un contract pentru a furniza Apple un modul sistem-în-pachet (SIP) pentru a fi folosit împreună cu o pereche de motoare Taptic Engine și butoane sensibile la atingere.

Totuși, este puțin probabil ca iPhone 16 să fie complet tactil, designul fiind așteptat să urmeze modelul iPhone 15.

Un Nou Flagship: iPhone Ultra

Potrivit lui Mark Gurman de la Bloomberg, Apple ar putea introduce un nou flagship numit iPhone Ultra, care să fie poziționat deasupra modelului Pro Max.

Apple continuă să inoveze, iar noul iPhone mai subțire și mai scump ar putea seta noi standarde în industrie. Cu lansarea iPhone 16 care promite îmbunătățiri în inteligența artificială și un posibil iPhone Ultra, utilizatorii Apple au multe motive de entuziasm pentru viitoarele produse.

Citeste si